Zitten blijven of verkassen?

Zitten blijven of verkassen?

Een vraag die bij veel vissers voorbijkomt. Je wil eigenlijk niet weg bij de stek waar je net hebt gevoerd of nog erger een stek die niet loopt maar je al een paar dagen hebt aangevoerd. Waar ik zelf rekening mee houdt is in welke periode van het jaar het is. 

Is de water temperatuur hoog en zwemt de vis op zoek naar voedsel of zijn de temperaturen laag en zwemt de vis weinig. Anders verwoordt “komt de vis naar het aas of moet het aas naar de vis”? 

Pascal Flink, Zitten blijven of verkassen?

Als de temperaturen hoog zijn kan je op je huidige stek eens kijken of er actie is, misschien is er geen actie maar op een ander gedeelte van het water wel. Ook het combineren van kleur en aas kan net dat éne visje strikken. 
Als de temperaturen laag zijn moet het aas naar de vis, omdat de vissen bijna niet zwemmen en moet je ze letterlijk voor de bek gooien voor een aanbeet. Zelf vis ik eigenlijk in de winter niet langer dan een uur op dezelfde plek met 1 hengel.
Dus 1 hengel kan best op een “goede” plek blijven liggen, maar met de andere hengel het zogenaamde “melken”, om het uur een ander plekje. Vaak krijg je dan met deze hengel een snelle aanbeet.

Dus op de vraag “zitten blijven of verkassen “is er niet één antwoord.
En heeft de seizoensperiode hier zeker invloed op.

Veel succes
Pascal Flink 

Terug naar blog