Welk lood systeem en welke gewichten lood.

Welk lood systeem en welke gewichten lood.

18-08-2021Het valt steeds vaker op dat veel karpervissers toch met zwaar lood zitten te vissen. Als je vraagt waarom ze hiervoor kiezen, dan is het antwoord vaak dat de haak dan beter prikt. Als je een scherpe haak hebt, dan heb je maar 30 gram lood nodig. De meeste karpervissers slijpen toch hun haken en als je de geslepen haak aan de onderlijn met 30 gram lood bevestigd, dan prikt hij net zo diep. 
Daarnaast heb je nog een verschil tussen wartellood en inline lood. Zelf vis ik meestal op 150 meter uit de kant en dan gebruik ik het 'Hit and Run systeem' van PB. Dit omdat de vis 10 cm wegzwemt, dan pakt hij van je spoel 20 cm lijn weg, harde aanbeten en fijn drillen zonder lood. 

Victor-van-Diemen--Welk-lood-systeem-en-welke-gewichten-lood-02

Visvriendelijk systeem

Lood is goed te vervangen door stenen en minder milieubelastend. Stenen zijn overal te vinden van elk gewicht, kleur en maat. De juiste steen bevestig je met Milliput kneedbare epoxy (kneden, plakken en een uur in de zon laten drogen) aan je wartel, hierdoor hoef je geen gaatje in de steen te boren. Dit is een visvriendelijke manier voor alle wateren. Vergeet niet de safety systemen. Mocht je lijn breken, dan zorgt dit systeem ervoor dat alleen met het korte onderlijntje overblijft in plaats van meters snoer.

Victor van Diemen  

Terug naar blog