Van Passie naar Topsport

Van Passie naar Topsport

Na anderhalf jaar lang een aantal trainingen en onderlinge wedstrijden te hebben gedaan heeft de coach van het Nederlands WK-team mijn vismaat Danny van Logchem en mijzelf gevraagd of wij willen toetreden in het Nederlands WK-team.

Van-Passie-naar-Topsport-03

Door de vraag van de coach kan ik nog meer voldoening uit mijn bestaande visserij halen. Voor mij een gouden combinatie waarbij passie omgezet wordt in topsport.

De leercurve en jezelf beter maken staan hierbij centraal. Trainen van elementen die buiten je eigen “comfortzone” vallen is hierbij een must. Voor velen karpervissers in het WK-team valt het zigvissen buiten hun zone en hiervoor stond er dus ook een zig weekend gepland. Het leren van elkaar en het krijgen van vertrouwen door te ziggen was de doelstelling.

Van-Passie-naar-Topsport-02

Met 5 koppels die vorig jaar ook geselecteerd zijn door de coach van het WK-mannenteam, zijn we deze training aangegaan.
Totaal zijn het 12 mannen die in de Nederlandse WK-team selectie zitten. Aan de hand van trainingen leren we van elkaar om samen beter te worden.
Er is ook een Nederlands WK vrouwenteam, deze trainen af en toe mee met het mannenteam om zo onderling van elkaar te leren.

Na een moeizame start van een paar enkele vissen op de vrijdag begon elk koppel op zaterdag toch hun vissen te vangen en merkten we dat de gespannen koppies veranderden in een glimlach, met steeds meer zelfvertrouwen. Het ziggen is voor velen een moeilijk iets omdat je je aas op half water aanbiedt in plaats van op de bodem. Dat is voor veel vissers niet vertrouwd en dus lastig om zo te vissen.

Van-Passie-naar-Topsport-01

Dit weekend hebben we als WK-team met elkaar een basis voor het zig vissen gelegd, die men in hun eigen visserij verder moeten ontwikkelen. 
Wij zijn dit weekend met de TK’s Zig Mix Sweet aan de slag gegaan in combinatie met een Yellow Victory pop-up als haakaas. Met als resultaat deze mooie schub.

Door te trainen en te analyseren wat er beter had gekund, word je als visser steeds completer. Waardoor je steeds makkelijker weet in te spelen op de situatie.

Volgend jaar september zal het Wereldkampioenschap karpervissen plaats vinden in de Ukraine, deze is dit jaar uitgesteld door corona, hier willen wij zeker een goed resultaat laten zien. Daarom zullen er nog vele trainingen onderling gaan plaats vinden.
We hebben gelukkig een heel jaar om ons optimaal voor te bereiden.

Pascal Flink

Terug naar blog