Corona en karpervissen

Corona en karpervissen

Je kan de media niet meer bekijken, de supermarkten niet meer in of een gesprek op gepaste afstand voeren of het gaat over corona. Zeer begrijpelijk, er is nogal wat op ons afgekomen de laatste weken. Van vrijheid naar isolatie, van sociaal naar gepaste afstand. Toch vind ik dat we in Nederland nog van geluk mogen spreken als karpervisser. Terwijl België een totaalverbod heeft op individueel vissen, hebben wij nog het geluk om onze passie uit te kunnen oefenen. Veel mensen zijn gestrest door de beperkingen en hun ontspanning niet krijgen, doordat ze hun hobby niet kunnen doen. Gelukkig hebben wij een hobby die, met inachtneming van de beperkingen van het RIVM, nog zeker goed te doen is. Buitenlucht, zonnige dagen en bezig zijn met iets waar we van houden.

Om te ontsnappen van de realiteit waar we allemaal inzitten. En nee, begrijp me niet verkeerd, niet alles draait om vissen. Maar bij inspanning hoort ook ontspanning. Zelf draag ik ook mijn steentje bij door voor de ouderen in de buurt een boodschap te doen. Laten we als karpervisser een positief signaal afgeven naar de rest van Nederland EN de personen die de maatregelen van het RIVM niet opvolgen.

Pascal Flink Corona en karpervissen

We kunnen nog naar de waterkant, koester deze vrijheid door het goede voorbeeld te geven. Stel de lang geplande vissessie met een paar maten even uit: ga alleen. Attendeer personen die even een praatje komen maken op de gepaste minimale afstand van 1,5 meter. Sportvisserij NL heeft controleurs geadviseerd om wel aanwezig te zijn, maar niet te controleren, houd hier ook rekening als er toch om je papieren gevraagd wordt. Langzaam komt het voorjaar eraan, dus de kans op een mooie vis in een paar uurtjes tijd wordt steeds groter. Blijf alert aan de waterkant en pas op jezelf. #washyourhands #keepdistance

Geschreven door Pascal Flink

Terug naar blog