Achter de karpers aan

Achter de karpers aan

Begonnen aan een mooie vis trip, 
Eenmaal aangekomen op het water heb ik het water eerst rondgewandeld en bekeken waar de vis zich goed ophield. 

Victor van Diemen Achter de karpers aan 01

De lokale vissers gaven al aan dat er de laatste weken zeer slecht tot nauwelijks nog een vis is uit gekomen. Hmm.. dacht ik, halverwege mijn wandel zag ik er een x aantal tussen de omgevallen bomen rond hangen. De keuze was snel gemaakt. Alles moest goed voorbereid zijn om tegen de obstakels aan te vissen. Na 3 nachten en alles geprobeerd toch geen aanbeet gehad
Dan wordt het tijd om een ander water te zoeken, ik had maar een paar vrije dagen.

Victor van Diemen Achter de karpers aan 02

Dus alles werd weer ingepakt en op naar een ander water
Hierop heb ik gelijk de voer strategie toegepast. Enorm verspreid gevoerd langs waterkant waar ik tegen aan viste. Mijn aas bestond uit Yellow Victory boilies met daar aan toegevoegd Victory liquid Boilie dip zodat de boilies goed door geweekt waren. Hier bleek hetzelfde aan de hand te zijn.

De vissen lagen klaar voor de paai😔 Naar huis gaan was geen optie voor mij, even het weer bericht bekeken en het weer zou omgaan. Dit heeft ook bewezen dat de vangsten om zijn gegaan. Van 30° dag en 21° nacht naar 23° op de dag en nachten van 13° met harde wind en veel koude regen. Van mooi weer naar flinke omslag. Gelukkig kwam deze omslag ook in de activiteit van de vis. 

Victor van Diemen Achter de karpers aan 03

Met code geel in je zwembroek een vis drillen nou. dat was wel even trillen ….maar ik kon het niet laten!  Het voeren heeft zeker voor mij geloond. Over het hele water werd geen vis gevangen. Toch in de laatste 3 dagen 8 prachtige karper van 12,2kg tot de max van 19.7kg op 300gr net geen 40ers in de sessie. 
En mooie lange sessie waar ik weer veel uit heb geleerd.

Geschreven door Victor van Diemen

Terug naar blog